» گردشگری پایدار به زبان ساده چیست؟

هدف اصلی گردشگری چیست؟
هیچ زمانی برای هدر دادن وجود ندارد. بیایید گردشگری را بازاندیشی کنیم و با هم آینده ای پایدارتر، شکوفاتر و انعطاف پذیرتر برای همه ارائه کنیم.
در سرتاسر جهان،کشورهایی در تمامی سطوح توسعه، میلیونها شغل و کسبوکار وابسته به یک بخش گردشگری قوی و پر رونق هستند. گردشگری همچنین نیروی محرکهای در حفاظت از میراث طبیعی و فرهنگی بوده است و آنها را برای نسلهای آینده حفظ میکند.
گردشگری پایدار مفهومی است که تجربه کامل گردشگری از جمله توجه به مسائل اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی و همچنین توجه به بهبود تجربیات گردشگران و رفع نیازهای جوامع میزبان را در بر می گیرد. ویکیپدیا
سهم گردشگری در درک متقابل و احترام بین مردم و جوامع
1. درک و ترویج ارزشهای اخلاقی مشترک بشریت، با نگرش مدارا و احترام به تنوع باورهای دینی، فلسفی و اخلاقی، هم پایه و هم پیامد گردشگری مسئولانه است. ذینفعان توسعه گردشگری و خود گردشگران باید سنت ها و عملکردهای اجتماعی و فرهنگی همه مردم از جمله اقلیت ها و مردم بومی را رعایت کنند و ارزش آنها را بشناسند.
2. فعالیتهای گردشگری باید در هماهنگی با ویژگیها و سنتهای مناطق و کشورهای میزبان و با رعایت قوانین، رویهها و آداب و رسوم آنها انجام شود.
3. جوامع میزبان از یک سو و متخصصان محلی از سوی دیگر باید خود را با گردشگرانی که از آنها بازدید می کنند آشنا کرده و به آنها احترام بگذارند و از سبک زندگی، سلیقه و انتظارات آنها مطلع شوند. آموزش و آموزش داده شده به متخصصان به استقبال مهمان نوازی کمک می کند.
4.این وظیفه مقامات دولتی است که از گردشگران و بازدیدکنندگان و وسایل آنها محافظت کنند. آنها باید به ایمنی گردشگران خارجی به دلیل آسیب پذیری خاصی که ممکن است داشته باشند توجه ویژه ای داشته باشند. آنها باید معرفی ابزارهای خاص اطلاعات، پیشگیری، امنیت، بیمه و کمک متناسب با نیازهای خود را تسهیل کنند. هر گونه حمله، حمله، آدم ربایی یا تهدید علیه گردشگران یا کارگران صنعت گردشگری و همچنین تخریب عمدی تأسیسات گردشگری یا عناصر میراث فرهنگی یا طبیعی باید به شدت محکوم و مطابق با قوانین ملی مربوطه خود مجازات شود.
5.در هنگام سفر، گردشگران و بازدیدکنندگان نباید مرتکب عمل مجرمانه یا عملی مجرمانه تلقی شوند که طبق قوانین کشوری که از آن بازدید شده است، و از هرگونه رفتاری که مردم محلی آن را توهین آمیز یا آزاردهنده می دانند یا به محیط زیست محلی آسیب می رساند، خودداری کنند. آنها باید از هرگونه قاچاق مواد مخدر، اسلحه، عتیقه جات، گونه های حفاظت شده و محصولات و موادی که توسط مقررات ملی خطرناک یا ممنوع هستند، خودداری کنند.
6. گردشگران و بازدیدکنندگان موظفند حتی قبل از عزیمت خود را با خصوصیات کشورهایی که برای بازدید آماده میکنند آشنا کنند. آنها باید از خطرات بهداشتی و امنیتی موجود در هر سفر خارج از محیط معمول خود آگاه باشند و به گونه ای رفتار کنند که این خطرات را به حداقل برسانند.
تجارت مسافرتی
تفکیک بین سفرهایی که مستقیماً رزرو می شوند و سفرهایی که از طریق اشخاص ثالث مانند تجارت مسافرتی رزرو شده اند مفید است. تجارت مسافرتی به عنوان یک واسطه بین بازدیدکنندگان و محصولات گردشگری عمل می کند. تجارت مسافرتی قدرت خرید چندگانه دارد. یک اپراتور تور می تواند از طرف صدها نفر دیگر هماهنگی های لازم را انجام دهد.
رشد اینترنت به این معنی است که افراد بیشتری اکنون پس از تحقیق در اینترنت، سفرهای خود را به صورت آنلاین یا تلفنی رزرو می کنند. با این حال، تجارت مسافرتی هنوز نقش مهمی ایفا می کند، به ویژه در بازارهای مسافت طولانی یا جایی که بازدیدکنندگان ترتیبات سفر پیچیده تری دارند.
محصولات گردشگری چیست؟
"محصول گردشگری" تعدادی دسته بندی مختلف را پوشش می دهد از جمله:
اسکان ، مانند هتل ها، تختخواب و صبحانه، مهمانخانه، آپارتمان های خود پذیرایی/سرویس، کمپینگ، کاروان و اقامت در خانه
مهمان نوازی ، به عنوان مثال خدمات سرو غذا و نوشیدنی، مانند رستوران ها، کافه ها، غذاخوری خصوصی برای گروه ها/کنفرانس ها
خدمات حمل و نقل ، به عنوان مثال راه آهن، جاده، آب، شبکه های هوایی و اجاره
تورهای با راهنما و راهنمای توریستی
آژانس های مسافرتی و سایر خدمات رزرواسیون ، از جمله اپراتورهای تور و شرکت های مدیریت مقصد
خدمات فرهنگی ، به عنوان مثال موزه ها، جاذبه ها
فعالیت های ورزشی و تفریحی
انواع گردشگری
سه شکل اصلی گردشگری وجود دارد: گردشگری داخلی، گردشگری داخلی و گردشگری برونگرا.
گردشگری داخلی به فعالیت های یک بازدیدکننده در داخل کشور محل سکونت و خارج از خانه خود اشاره دارد
گردشگری ورودی به فعالیت های یک بازدیدکننده از خارج از کشور محل اقامت اشاره دارد.
گردشگری برون مرزی به فعالیت های یک بازدیدکننده مقیم در خارج از کشور محل اقامت خود اشاره دارد
گردشگری و فرهنگ
همگرایی بین گردشگری و فرهنگ، و علاقه روزافزون بازدیدکنندگان به تجربیات فرهنگی، فرصتهای منحصربهفردی اما چالشهای پیچیدهای را برای بخش گردشگری به ارمغان میآورد.
«سیاستها و فعالیتهای گردشگری باید با احترام به میراث هنری، باستانشناسی و فرهنگی انجام شود که باید از آن محافظت کرده و به نسلهای آینده منتقل کنند. مراقبت ویژه باید به حفظ بناها، مکانهای عبادت، مکانهای باستانشناسی و تاریخی و همچنین ارتقای موزههایی که باید بهطور گسترده باز و قابل دسترسی برای بازدیدهای گردشگری باشد
گردشگری فرهنگی نوعی از فعالیت گردشگری است که در آن انگیزه ضروری بازدیدکننده یادگیری، کشف، تجربه و مصرف جاذبه ها/محصولات فرهنگی ملموس و ناملموس در یک مقصد گردشگری است. این جاذبهها/محصولات مربوط به مجموعهای از ویژگیهای متمایز مادی، فکری، معنوی و عاطفی یک جامعه است که شامل هنر و معماری، میراث تاریخی و فرهنگی، میراث آشپزی، ادبیات، موسیقی، صنایع خلاق و فرهنگهای زنده با سبک زندگی، ارزشهایشان میشود. نظام ها، باورها و سنت ها
توانمندسازی زنان و گردشگری
گردشگری در راستای هدف توسعه پایدار 5، پتانسیل کمک به برابری و توانمندسازی زنان را دارد. اکثریت افراد شاغل در گردشگری در سراسر جهان، چه در مشاغل رسمی و چه در مشاغل غیر رسمی، زنان هستند. گردشگری به زنان فرصت هایی برای درآمدزایی و کارآفرینی می دهد. با این حال، زنان در کمدرآمدترین و کمماهرترین بخشهای صنعت متمرکز شدهاند و حجم زیادی از کار بدون دستمزد را در مشاغل گردشگری خانوادگی انجام میدهند.
این توصیه ها چه کسانی را هدف قرار می دهند؟
اپراتورهای تور و آژانس های مسافرتی
راهنمای تور
جوامع بومی
گردشگران
سایر ذینفعان مانند دولت ها، سیاست گذاران و مقاصد
این توصیه ها به برخی از سوالات کلیدی در مورد گردشگری بومی می پردازد:
کارآفرینان و حامیان بومی چگونه گردشگری بومی می تواند منجر به مشارکت عادلانه شود؟
چگونه تجربیات گردشگری می تواند برای جوامع و اپراتورهای گردشگری مفید باشد؟
اپراتورهای تور چگونه می توانند به توانمندسازی جوامع بومی کمک کنند؟
چگونه راهنماها می توانند فرهنگ بومی را ترویج کنند و در عین حال تجربه را برای بازدیدکنندگان غنی کنند؟
چگونه جوامع می توانند محرک های کارآفرینی گردشگری باشند و از منابع خود محافظت کنند؟
چگونه جوامع بومی می توانند حدود توسعه گردشگری را تعیین کنند؟
بازدیدکنندگان قبل از بازدید از جوامع بومی به چه نوع اطلاعاتی نیاز دارند؟
بازدیدکنندگان چگونه می توانند به بهبود معیشت جوامع کمک کنند؟
کد جهانی اخلاق برای گردشگری
"گردشگری محرک واقعی همبستگی و توسعه است. بیایید همه ما به طور کامل از قدرت آن برای گرد هم آوردن مردم و جوامع با رعایت منشور اخلاقی جهانی برای گردشگری استفاده کنیم. به این ترتیب گردشگری می تواند به ارائه فرصت های بهتر و توسعه پایدار برای میلیون ها نفر در سراسر جهان ادامه دهد.
توسعه پایدار
«گردشگری که تأثیرات اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی فعلی و آینده خود را کاملاً در نظر میگیرد و نیازهای بازدیدکنندگان، صنعت، محیط زیست و جوامع میزبان را برطرف میکند».
دستورالعملها و شیوههای مدیریت توسعه گردشگری پایدار برای همه اشکال گردشگری در همه انواع مقاصد، از جمله گردشگری انبوه و بخشهای مختلف گردشگری خاص قابل استفاده است. اصول پایداری به جنبه های زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی توسعه گردشگری اشاره دارد و باید تعادل مناسبی بین این سه بعد ایجاد شود تا پایداری بلندمدت آن تضمین شود.
بنابراین گردشگری پایدار باید:
استفاده بهینه از منابع زیست محیطی که یک عنصر کلیدی در توسعه گردشگری است، حفظ فرآیندهای اکولوژیکی ضروری و کمک به حفظ میراث طبیعی و تنوع زیستی.
به اصالت اجتماعی-فرهنگی جوامع میزبان احترام بگذارید، میراث فرهنگی ساخته شده و زنده و ارزش های سنتی آنها را حفظ کنید و به درک و مدارا بین فرهنگی کمک کنید.
اطمینان از عملیات اقتصادی پایدار و بلندمدت، ارائه مزایای اجتماعی-اقتصادی برای همه ذینفعان که به طور عادلانه توزیع شدهاند، از جمله فرصتهای شغلی پایدار و کسب درآمد و خدمات اجتماعی برای جوامع میزبان، و کمک به کاهش فقر.
توسعه پایدار گردشگری مستلزم مشارکت آگاهانه همه ذینفعان مرتبط و همچنین رهبری سیاسی قوی برای تضمین مشارکت گسترده و ایجاد اجماع است. دستیابی به گردشگری پایدار یک فرآیند مستمر است و مستلزم نظارت مستمر بر اثرات، معرفی اقدامات پیشگیرانه و/یا اصلاحی لازم در صورت لزوم است.
گردشگری پایدار همچنین باید سطح بالایی از رضایت گردشگران را حفظ کند و تجربه ای معنادار را برای گردشگران تضمین کند و آگاهی آنها را در مورد مسائل پایداری افزایش دهد و شیوه های گردشگری پایدار را در بین آنها ترویج کند.
اقدام اقلیمی
گردشگری هر دو در برابر تغییرات آب و هوایی بسیار آسیب پذیر است و در عین حال به آن کمک می کند. تهدیدات برای این بخش متنوع است، از جمله تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم مانند رویدادهای شدید آب و هوایی، افزایش هزینه های بیمه و نگرانی های ایمنی، کمبود آب، از دست دادن تنوع زیستی و آسیب به دارایی ها و جاذبه های مقصد و غیره.
ابتکار جهانی پلاستیک گردشگری
مشکل آلودگی پلاستیک در گردشگری بسیار بزرگ است که هیچ سازمانی به تنهایی قادر به رفع آن نیست. برای تطبیق با مقیاس مشکل، تغییراتی باید در کل زنجیره ارزش گردشگری رخ دهد.
زمانی که گردشگری مسئولانه برنامه ریزی و مدیریت شود، ظرفیت خود را برای حمایت از ایجاد شغل، ترویج یکپارچگی اجتماعی فراگیر، حفاظت از میراث طبیعی و فرهنگی، حفاظت از تنوع زیستی، ایجاد معیشت پایدار و بهبود رفاه انسان نشان داده است. از آنجایی که این بخش رشد فوق العاده ای را تجربه می کند، تلاش های جمعی برای اطمینان از پایداری بلندمدت آن ضروری است.